Inter Fides
Leiderschap vanuit zingeving

Leiderschapsretraite 6-8 juli 2020

Dominicanenklooster Huissen

Nu de samenleving langzaam weer op gang begint te komen en terugkeert naar ‘een nieuwe normale situatie’, ligt er een grote kans op ons te wachten. Want we hebben allemaal een unieke situatie meegemaakt, die op iedereen een enorme impact heeft gehad. Misschien ben je stilgevallen, misschien heb je nog nooit zo hard gewerkt. Misschien heb je de maatregelen omarmd en heeft het je tot nieuwe inzichten geleid, misschien heb je je zitten verbijten van ergernis. Maar allemaal zijn we door dit voorjaar getrokken en kunnen we elkaar vinden in de erkenning dat we iets heel bijzonders hebben meegemaakt.

In dit besef ligt een grote kans verscholen. Want voordat we weer hard aan het werk gaan en de uitdagingen het hoofd bieden die in het post-Corona landschap op ons liggen te wachten, kunnen we stilstaan bij de verworvenheden van 3 maanden gedwongen thuiszijn. Welke lessen trek ik uit mijn isolatie? Wat heeft het mij gedaan? Ben ik veranderd, zo ja: hoe dan?

Als leidinggevende probeer je steeds het ‘goede’ te doen. Dit goede wordt gedragen door Geloof (het plaatje zien), Hoop (er moet iets beter of behouden worden) en Vertrouwen (dat het gaat lukken). Als we deze drie begrippen in ons gaan bestuderen en laten spreken, komen we als vanzelf in beweging. Deze beweging noemen we Leiderschap.

De Coronacrisis heeft zijn sporen nagelaten op elk van deze drie aspecten, maar vooral in onszelf. En aangezien leiderschap altijd over jezelf gaat, is er nu de kans om een combinatie te smeden tussen oude verworvenheden en nieuwe inzichten. Wat neem ik met me mee als ik mijn organisatie, team of afdeling ga leiden in de nieuwe situatie – hoe pas ik mijn oude manier van doen aan?

Inter Fides organiseert een 3-daagse reflectie op leiderschap in samenwerking met het Dominicanenklooster in Huissen. Samen met raadgever Jeroen van Maaren en pater dominicaan Henk Jongerius verkennen we de verbinding tussen Geloof, Hoop en Vertrouwen. Door veel uit te wisselen met elkaar, door stil te vallen, te denken en te voelen maken we verbinding met onze innerlijke wijsheid en de wil om het ‘goede’ te doen. En leggen we een stevig fundament voor ons persoonlijke leiderschap in het post-Corona tijdperk. 

Waar: Dominicanerklooster Huissen

Wanneer: 6 juli 10:00 uur tot 8 juli 14:00 uur

Voor: formele en informele leiders uit (middel)grote organisaties

Kosten: €595 excl. BTW, inclusief verblijf & maaltijden


Aanmeldingen en meer informatie:

Jeroen van Maaren, jeroen@inter-fides.nl, 0654396694

 

Henk Jongerius is dominicaan, dichter, meditatieleraar en begeleider van retraites

Jeroen van Maaren is ondernemer (www.corion.nl, www.inter-fides.nl), raadgever, verhalenverteller en executive coach